Zpět na úvodní stranu
28. 3. 2023

Úspěšný turnaj v Tuřanech zajistil Áčku ligový titul

K uplynulému turnaji zajížděli hráči Shooters s vědomím, že postup z Jihomoravské ligy jim již nemůže utéct. O ambice se však postarala vidina titulu, k jehož zajištění bylo potřeba získat v posledních čtyřech zápasech alespoň bod. Tým však nenechal nic náhodě a po dalším stoprocentním turnaji, může slavit historický úspěch.

Úvod prvního zápasu však Shooters příliš nevyšel i přesto, že měli častěji míček na svých florbalkách. K většímu ohrožení branky soupeře to však nevedlo, a tak hrozili spíše Horneti. Největší šance si vypracovávali po přihrávkách zpoza brány či na nabíhající hráče z druhé vlny, ze kterých si dokázali vypracovat vedení o dvě branky. Hráči SB se i nadále soustředili na svoji hru, což už přineslo více nebezpečných střel. Výhodou mohla být i nabídnutá přesilovka, která však Shooters vůbec nevyšla, dokonce se Horneti dostali do přečíslení dvou na jednoho, se kterým si parádním zákrokem poradil David Germ.

V prostřední části přidali Shooters především na důrazu před brankou, což přineslo kýžené góly v síti Hornets. Vše odstartovala divoká dvacátá minuta, kde padly hned čtyři branky. Jako první se prosadil David Vaníček (4) a o šestnáct vteřin později vyrovnával Samuel Zeman (6). Vedení Hornetům vrátil za osmnáct vteřin nešťastnou vlastní brankou Dominik Res, nicméně nerozhodný výsledek vrátil na světelnou tabuli o pouhých šestnáct vteřin později Vojta Koudelka (8). Soupeř se ještě jednou dokázal ujmout vedení v zápase, ovšem to bylo z jeho strany vše a góly už padaly jen z holí hráčů SB. Do konce třetiny se stihli prosadit Dominik Rous (8), první branku v zápase pak vstřelil Jan Lehký (11) a účet prostředního dějství uzavřel chirurgicky přesnou trefou mezi “betony” Petr Rous (17).

Ve třetí třetině měli hráči Shooters výhodu další přesilové hry, kterou opět nedokázali zužitkovat, ba naopak o její část přišli kvůli špatnému střídání. Jelikož zkrácenou výhodu nevyužil ani soupeř, mohlo se hrát opět v klasickém počtu hráčů na hřišti, což nejvíce sedělo na brankovišti důraznému Janu Lehkému, který přidal další dvě branky (12, 13) a zkompletoval tak hattrick. Horneti se sice ještě pokoušeli s výsledkem zápasu něco udělat, ale ani druhá nabídnutá přesilovka, či hra bez brankáře, ke gólům nevedla. Dlouho se spíše snažili zamířit do odkryté klece hráči Shooters, což se povedlo až na několikátý pokus Dominiku Rousovi (9), čímž udělal definitivní tečku za zápasem, který přinesl definitivní jistotu poháru pro vítěze Jihomoravské ligy.

Hornets Brno ZŠ Horní B - SHOOTERS BETA 4:9

Branky: 4. Martin Ryšánek, 10. David Vojáček, 20. Dominik Res, 23. David Vojáček - 20. David Vaníček, 20. Samuel Zeman, 21. Vojtěch Koudelka, 24. Dominik Rous, 27. Jan Lehký, 28. Petr Rous, 36. Jan Lehký, 37. Jan Lehký, 43. Dominik Rous; Rozhodčí: Dominik Papp - Radek Olšina; Vyloučení: 3:2; Využití: 0:0; Po třetinách: 2:0, 2:6, 0:3


Druhé utkání přineslo třaskavou bitvu proti rivalovi ze Židenic, a ač se může zdát, že zápas byl rozhodnut jinak než na hřišti, nenechte se zmást. Oba celky vedly na tuřanské palubovce vyrovnaný souboj, ve kterém si zadarmo nedarovaly ani metr hřiště. Hráči SB během zápasu zkoušeli různé varianty přechodu do útoku, kterými se jim nedařilo dostat přes dobře bránícího soupeře, ve hře dozadu však hráli nadále znamenitě, případně míčky pohodlně končily u jistého gólmana Ondry Porwisze.

První část tedy branku nepřinesla a bylo na trenéru Pavlu Zahradníčkovi, aby zvolil jinou strategii do další fáze zápasu. To přineslo své ovoce a Shooters se dostávali mnohem častěji před brankáře Židenic. Skóre utkání se měnilo až po dvaceti minutách kdy se poprvé prosadil David Vaníček (5). Druhou branku Shooters přidal o pět minut později Tomáš Palko (3). Co se však hráčům příliš nedařilo byly opět přesilové hry, jelikož nedokázali využít ani jednu ze dvou nabídnutých početních výhod.

Těžký vzduch v hale, pramenící ze slunečného počasí venku, a vyšší počet osobních soubojů ubíral síly hráčům v poslední třetině výrazně rychleji než doposud. To přineslo určitou výhodu hráčům Shooters, kteří se mohli lépe soustředit na bránění dvougólového náskoku. U pasivní hry ovšem nezůstali, naopak se snažili pojistit své vedení. To se jim díky dvěma brankám Davida Vaníčka (6, 7) a jedné brance Tomáše Palka (4) podařilo a navíc si Ondra Porwisz mohl připsat již druhou vychytanou nulu v letošní sezóně. David Vaníček tak napodobil hattrickem Jana Lehkého v první zápase, což přineslo dvě rundy panáků při odpolední oslavě historického titulu týmu Shooters Beta.

K1 Florbal Židenice - SHOOTERS BETA 0:5

Branky: 21. David Vaníček, 26. Tomáš Palko, 33. David Vaníček, 38. David Vaníček, 40. Tomáš Palko; Rozhodčí: Dominik Papp - Jan Ponížil; Vyloučení: 2:0; Využití: 0:0; Po třetinách: 0:0, 0:2, 0:3