Zpět na úvodní stranu
3. 3. 2023

Z Kyjova veze Áčko důležitých 6 bodů!

Ke druhému turnaji měsíce února vyrazili hráči Shooters Beta do Kyjova. Jednalo se o velmi důležitý turnaj pro vývoj v tabulce Jihomoravské ligy, jelikož proti Shooters měli ke vzájemnému zápasu nastoupit hráči místních Dragons.

Začněme ale popořadě. Jako první se proti SB postavil soupeř bojující o setrvání v lize, a to TJ Sokol Letovice. Utkání ovlivnilo několik vyloučení, ne snad, že by oba celky příliš faulovaly, ale rozhodčí nasadili přísnější metr i díky užším parametrům hřiště. Skóre utkání otevřel povedenou akcí hned v první minutě zápasu Vojta Koudelka (7), který potrestal prvního vyloučeného hráče Letovic. I druhá branka padla v přesilovce, kdy se parádní ranou od “modré” prosadila posila brněnských na druhou polovinu sezóny Michal Bernát (1). První branku při plném počtu hráčů na hřišti zařídil až třetí trefou Shooters Petr Rous (15). Následovala dokonce dvojitá přesilovka pro Letovice, kdy se na trestné lavici potkali Hlaváč s Pittermannem. Brněnští ovšem tuto situaci zvládli, dokonce se po svém návratu z trestné prosadil, již při klasickém oslabení, Hlaváč (3).

Druhou část začal lépe tým z Letovic, který se prosadil hned v úvodní minutě povedenou střelou z dálky. Tento gól sebral vítr z plachet hráčům Shooters, kteří začali kupit více chyb především v obranné fázi. Jednu takovou chybu vytvořil Jakub Oriniak, který ztratil míček před svojí brankou a pro soupeře nebyl problém poslat míček pohotově za Germova záda. I přesto, že tříbrankový náskok Brnu vrátil David Vaníček (3), byl to právě jejich soupeř, který měl poslední slovo ve druhém dějství. Pittermann předvedl tristní rozehrávku z rohu při vlastním oslabení, kdy poslal míček přímo na tělo letovického Kejíka, který posunul míček ke svému spoluhráči Jílkovi, jež už stál mimo dosah brankáře Germa a nebyl problém pro něj poslat míček pohodlně do sítě.

Bylo tak opět na trenéru Zahradníčkovi, aby vrátil své svěřence zpět do zápasu, což jim během přestávky dal důrazně najevo. Slova svého lodivoda vzali brněnští zodpovědně, jelikož opět v první minutě třetiny dokázali využít nabídnutou přesilovku, znovu díky povedené střele od “modré” Michala Bernáta (2). Další zaváhání už borci ze Shooters nedopustili a po brankách Tomáše Palka (2) a Matěje Pittermanna (7) už pohodlně dokráčeli k povinnému vítězství nad Letovicemi.

TJ SOKOL LETOVICE - SHOOTERS BETA 3:8

Branky: 16. Kocúr (Halva), 24. Řeháček, 30. Jílek (Kejík) - 1. Koudelka (Palko), 5. Bernát (Koudelka), 11. P. Rous (Bernát), 15. Hlaváč (Studený), 26. Vaníček (Koudelka), 31. Bernát (Lehký), 38. Palko (Hána), 44. Pittermann (Res); Rozhodčí: Radim Jílek - Tomáš Olbert; Vyloučení: 4:4; Využití: 1:3; Po třetinách: 0:4, 3:1, 0:3


Za šlágr kola se dal označit odpolední zápas proti kyjovským Dragons. Brno by se vítězstvím vzdálilo od svého pronásledovatele v tabulce, Kyjov pro změnu potřeboval zvítězit, aby kontakt s prvním místem udržel i díky prohře v dopoledním utkání proti Skurut Hai. V sázce bylo hodně a podle toho vypadala úvodní třetina. Oba týmy se soustředily na obrannou hru a příliš se nehrnuly směrem dopředu, občasná střela skončila většinou mimo hřiště. Na podobné trápení se již z obrany nemohl dívat Zdeněk Studený (5), který vzal míček a namířil si to přes střed hřiště na soupeřovu polovinu. Po pár kličkách se ocitl v dobré střelecké pozici, ze které otevřel skóre zápasu. Krátce na to dostal Kyjov možnost přesilové hry, kterou však nevyužil.

Ani druhá třetina nepřinesla změnu hry. I přes jednobrankovou ztrátu Dragonů to byli spíše brněnští, kteří měli častěji míček na florbalkách a hrozili před soupeřovou brankou. Studeného gól zřejmě namotivoval jiného hračičku v dresu Shooters, který převzal míček pravé od prvního brněnského střelce a pelášil kupředu. Opět se dokázal prodrat až před soupeřova brankáře, kterému nedal žádnou šanci a poslal Brňany do vedení o dvě branky. Samozřejmě řeč není o nikom jiném než o Martinu Hlaváčovi (4). Nedlouho poté dostali domácí opět příležitost početní výhody, kterou opět nedokázali přetavit v branku, především díky skvělému aktivnímu napadání brněnských a jistým zákrokům brankáře Porwisze. Ani třetí branka v síti Dragons se neobešla bez příspěvku obránců. Dopředu se vydal Tomáš Vaculík, který svoji střelou soupeřova brankáře překonat nedokázal, nicméně gólman nestačil míček dostatečně zkrotit na svém těle, čehož bravurně využil na brankovišti číhající Petr Rous (16), pro kterého nebyl problém usměrnit míček za brankovou čáru.

Poslední část už přinesla trošku jiný obraz hry, aktivnější nyní byli domácí, kteří ztráceli 3 branky. Především hrozili z nepřehledných situací před brankou, které hráči Shooters ne vždy včas pokryli. A právě jedna taková šance skončila až za zády gólmana Ondřeje Porwisze. Na větší drama se už ale domácí nezmohli, všechny další střely končily buď mimo, na tělech obětavě bránících Brňanů či v rukou Porwisze. Shooters si tak připsali veledůležité 3 body a do závěrečné části sezóny tak vstupují s náskokem jedenácti bodů, leč jejich hlavní pronásledovatelé mají stále 2 zápasy k dobru.

SHOOTERS BETA - FBC Dragons 3:1

Branky: 9. Studený (Hána), 18. Hlaváč (Studený), 24. P. Rous (Vaculík) - 34. Lažek (Švábík); Rozhodčí: Radim Jílek - Tomáš Olbert; Vyloučení: 3:0; Využití: 0:0; Po třetinách: 1:0, 2:0, 0:1