Zpět na úvodní stranu
3. 3. 2023

Výjezd do Zlína za plný počet bodů!

Po téměř měsíční pauze čekal ženy výjezd do Zlína. Cíl byl jasný, získat 6 bodů a upevnit si svou pozici na třetím místě v tabulce. V cestě však stály dva týmy, které ženský celek dokázaly v probíhající sezóně obrat o body - Zlín a Bulldogs B. Jak se ženy s těmito nepříjemnými zápasy popasovaly se můžete dočíst na následujících řádcích.

ZLÍN LIONS x SHOOTERS BETA 3:5

Hned první zápas dne nabídl pikantní souboj mezi Zlínem a Shooters. Týmy měly vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů (1. vzájemný zápas vyhrály holky ze Shooters 5:3, 2. vzájemný zápas naopak Zlín poměrem 3:0) a proto bylo otázkou kdo dokáže získat body ve svůj prospěch v posledním vzájemném zápase právě probíhající sezony. Další motivací pro oba týmy bylo, že tento zápas byl zároveň přímým soubojem o 3. místo v tabulce 2. ligy žen. Od začátku byla hra aktivní a důrazná na obou stranách. Bylo vidět, že oba týmy chtěly získat převahu na hřišti a vsítit první gól. To se v šesté minutě podařilo Hnátkové ze Shooters po souhře s Eldou Židlickou, která poslala přesnou crossovou nahrávku na pravý mantinel odkud Barča střelou na zadní tyč otevřela skóre. Krátce potom však Zlín vyrovnal a téměř do konce 1. třetiny se hrálo za nerozhodného stavu. Krátce před přestávkou se však prosadila opět Hnátková, která jednoruč dorazila za záda golmanky střelu Krčmové. Aktivněji do druhé třetiny vstoupily hráčky Shooters a jejich důraz se brzy projevil navýšením skóre na 3:1, kdy Eliška Židlická dobře vystihla rozehrávku Zlína a po kombinaci s Ráďou Fritzovou skórovala. Následoval trochu kontroverzní moment, kdy byl nařízen nájezd ve prospěch Zlína, který proměnila Klacková (kontroverze byla v samotném nařízení i provedení, ale rozhodčího slovo platilo i po protestech). Tento kontaktní gól namotivoval zlínské hráčky, které měly spoustu šancí, které však buď mířily mimo bránu, nebo je dobře chytající Peťa Kaiserová bez problémů vykryla. Hra Zlína byla aktivní, ale plná chyb v rozehrávce, kdy jednu takovou vystihla Kája Černovská a nabila Paule Kotlářové, která v půlce zápasu navyšovala na 4:2 pro Shooters. Ženy Shooters hrály svoji hru a měly zápas pod kontrolou a nutno říct, že Zlín, ač se velmi snažil, tak vymyslet recept na překonání obrany Shooters nedokázal. Další navýšení padlo po kombinaci Káji Krčmové a Marti Ušákové, pro kterou to je první gólový zápis sezony. Do konce třetiny snížila rozdíl ve skóre Sýkorová ze Zlína, ale to byl poslední gólový zápis do konce zápasu, jelikož třetí třetina skončila nerozhodně 0:0, i přesto že si oba týmy vytvořily šance, gólmanky své týmy podržely.

SHOOTERS BETA x BULLDOGS BRNO B 6:0

Ve druhém utkání se Shooters květinky postavily nevyzpytatelnému týmu brněnských Bulldogs B. Buldočky v posledním vzájemném utkání dokázaly vyrovnat těsně před koncem zápasu a obrat ženy Shooters o bod (utkání nakonec po samostatných nájezdech vybojovaly ženy Shooters). Toto utkání však mělo úplně jiný náboj. Holky namotivované dobrým výkonem z ranního zápasu se Zlínem vlítly do utkání aktivně a po pěti minutách svítilo na tabuli skóre 2:0. Nejprve se prosadila Bája Hnátková, kterou našla nahrávkou z půlky Noe Knapová a o pár desítek sekund Hnátková (tentokrát v pozici nahrávače) našla Kajdu Krčmovou, která se po náběhu na střed nemýlila. Druhá třetina začla oslabením, které ženy Shooters bez problému ubránily. Poté se dvakrát po sobě prosadila Bája Hnátková a zkompletovala hattrick (nejprve vymetla brankářce pavučiny v rohu a poté opět našla místo mezi tyčkou a nohou golmanky), na oba góly jí přihrála Noe Knapová. Těsně před koncem druhé třetiny byla k vidění nevídaná situace, kdy se první obrana rozhodla jít útočit - Elda vybojovala míček za bránou a kolem tyčky ho poslala do prostoru brankoviště, kde byla připravená Kája Černovská a ránou z první nedala golamnce šanci cokoliv udělat. Poslední úprava skóre se konala na začátku třetí třetiny, kdy se opět prosadila Bája Hnátková, tentokrát po kombinaci s Paulou Kotlářovou a uzavřela skóre zápasu, který skončil 6:0. Nutno opět pochválit Peťu Kaiserovou, která vychytala svou další nulu v sezoně.

I přesto, že jely ženy na turnaj v poměrně nepočetné sestavě, díky koncentraci, plnění pokynů trenéra a týmové hře si dokráčely bez větších problémů pro 6 bodů. Další utkání je čeká již za týden na "domácím" turnaji v Jednovnicích, kde poměří síly nejprve se Spartanem Hluk a následně s nepříjemným soupeřem z Uherského Brodu. Jistě je na co se těšit a tak neváhejte a přijeďte ženský celek podpořit na halu osobně!