Zpět na úvodní stranu
13. 2. 2023

˝Trojzápas˝ na Sportpointu za šest bodů!

​Předposlední lednový víkend odehrály ženy Shooters Beta jednak zápasy 14. kola 2. ligy žen proti Bulldogs C a Znojmu B a také odložený zápas z listopadu proti Židenicím B. Program byl opravdu náročný a jak se s ním holky v brněnské hale Sportpoint popasovaly si můžete přečíst v následujících odstavcích.

Bulldogs Brno C x Shooters Beta 4:1

Prvním zápase ženy čekal nejtěžší soupeř, a to městské rivalky z Bulldogs Brno. Tento soupeř je od prvního zápasu na čele tabulky a v průběhy sezóny neztratil zatím ani bod. O to větší byla motivace žen Shooters Beta být prvními, komu se to podaří s vědomím toho, že v posledním vzájemném zápase k tomu neměly daleko. I tentokrát byla hra velice vyrovnaná, utkání bylo ve vysokém tempu a šance se tvořily na obou stranách. Oba týmy však držely výkony golmanek a zde je potřeba zmínit parádní výkon Kateřiny Kouřilové. Bezbrankový stav trval až do začátku třetí třetiny, kdy skóre zápasu otevřela Eva Úšelová a krátce po ní se trefila Domonkosová. Na to zvládla minutu a půl před koncem utkání odpovědět Radka Fritzová a snížit na 2:1. Konec utkání byl opravdu velice dramatický a až do posledních sekund nebylo nic rozhodnuté. Holky ze Shooters se snažily za aktivního napadání celé lajny vyrovnat, avšak tento risk se nezdařil a naopak Buldočky využily svých dlouholetých extraligových zkušeností a v poslední minutě vsítily ještě dvě branky za záda Kouřilové.

Shooters Beta x Znojmo B 5:0

Ve druhém utkání holky čekal soupeř z opačné strany tabulky, rezervní tým Znojma. Utkání to mělo být teoreticky jednoznačné, avšak holky si nebyly schopné přenést herní kvalitu a pohodu z ranního zápasu a přizpůsobily se nekvalitní hře soupeře. I přesto, že po první třetině, kdy se dvakrát trefila Hnátková a jednou Fritzová, svítilo skóre 3:0 nebyl trenér týmu Ondřej Spáčil vůbec spokojen. Přestávková promluva částečně pomohla, hra týmu se zvedla, ale i tak to byl divácky nezajímavý zápas. V druhé třetině se ještě podruhé trefila Radka Fritzová po kombinaci s Kotlářovou a skóre zápasu na konečných 5:0 upravila Barča Hnátková, která tak zároveň zkompletovala svůj hattrick. Za zmínku stojí též první vychytaná nula v sezóně Peťou Kaiserovou.

Židenice B x Shooters Beta 3:10

Poslední zápas byl pro oba třetím zápasem dne a to odpovídalo i kvalitě utkání. I když je konečné skóre poměrně jednoznačné, tak začátek utkání byl vyrovnaný. Skóre otevřela poměrně brzy Kotlářová ze Shooters, na to však záhy odpověděla Filipová ze Židenic. Poté se dvakrát trefila Krčmová, ale dvoubrankový rozdíl nevydržel příliš dlouho, protože před koncem první třetiny na 2:3 snižovala Dernerová. To bylo však naposled, kdy se Židenice dostaly na nejmenší brankový rozdíl. Holky ze Shooters si o pauze řekly co a jak zlepšit a v druhé třetině si zápas získaly na svou stranu, kdy přehrály Židenice 4:1. Postupně se trefily Bája Hnátková, dvakrát Raduš Fritzová a první gól v sezoně tam konečně padl i Káje Černovské. V poslední třetině už nebyly Židenice schopné se skóre nic udělat, naopak se za Shooters trefila nejnovější posila Verča Procházková, Paula Kotlářová a na konečných 3:10 upravila Elda Židlická. I když se nejednalo v posledních dvou zápasech o nejhezčí florbal, holky týmovostí, komunikací a motivací vyhrát si dokázaly pohodlně dojít pro 6 bodů a zůstávají tak na 3. místě v tabulce 2. ligy žen.

Kromě týmového umístění je třeba zmínit i výbornou produktivitu první útočné lajny. Leader Shooters žen Barča Hnátková se nachází se svými 26 body na 5. místě v celkových statistikách ligy, první desítku nejproduktivnějších hráček uzavírá Kája Krčmová s 21 body. A poslední z trojice Noe Knapová je se 17 body na 14. místě.

Další zápasy ženy SB čekají za necelé dva týdny ve Zlíně, kde se potkají nejprve s domácím celkem a následně s brněnskými Bulldogs B.