Zpět na úvodní stranu
6. 2. 2023

Muži ˝A˝ drží první příčku!

Sedmý turnaj letošní sezóny zavedl hráče Shooters Beta do haly v Jedovnicích, kterou si zvolili jako svoji domácí arénu. Volba to byla vskutku znamenitá, jelikož i ve druhém pořádaném turnaji hráči nezaváhali a odváží si plný počet bodů do tabulky.

Do úvodního utkání nastoupili hráči SB ospale, což se projevilo hned v první minutě zápasu, kdy nedůraz v obraně využil hostující Gregor, který se jako první dostal k volnému míčku a velmi brzy tak otevřel skóre. Shooters tedy již poněkolikáté v sezóně museli dohánět manko hned od startu. Vyrovnání se hráči dočkali až ke konci třetiny, kdy se prosadil Samuel Zeman a mohl tak svým spoluhráčům vrátit klid na hokejky.

Možná právě i Zemanova trefa spolu s důraznými slovy trenéra Pavla Zahradníčka o přestávce zafungovaly a hráči Shooters vstoupili do druhé části v mnohem lepší koncentraci. Lepší práce v obraně a především produktivnější hra směrem do útoku, vyústily v otočení vývoje utkání, kdy po trefách Vojty Koudelky, Honzy Lehkého a Dominka Rouse svítilo na tabuli skóre 5:1 a pořádajícím hráčům se hned dýchalo o mnoho lépe.

Lepší dojem z druhé třetiny ještě umocnil na začátku třetího dějství dalším gólem v síti Troopers Petr Rous a mohlo se zdát, že je o výsledku již téměř rozhodnuto. Soupeř však zjednodušil hru, která se ukázala jako velice efektivní proti opět nedůrazné obraně SB. Nejprve snižoval Knotek, na kterého dokázal ještě odpovědět Kuba Oriniak, nicméně další tři trefy hráčů Troopers daly utkání nečekanou zápletku. Svěřenci trenéra Zahradníčka však větší drama nedopustili a i díky poctivě odbráněné soupeřovy hře v šesti a trefě Matěje Pittermanna do prázdné bylo jasné, že i tohle utkání hráči zvládnou a připíší si do tabulky důležité tři body. konečnou podobu výsledku pak ještě v posledních vteřinách dodal Petr Rous.

SHOOTERS BETA - Troopers MAH Košér C 9:5

Branky: 13. Zeman (Lehký), 26. Koudelka (Pittermann), 28. Lehký, 29. Koudelka (Vaníček), 29. D. Rous (Oriniak), 33. P. Rous (Oriniak), 35. Oriniak (P. Rous), 45. Pittermann, 45. P. Rous (Lehký) - 1. Gregor, 34. Knotek (Gregor), 37. Zemánek (Knotek), 37. Gregor (Zemánek), 41. Knotek (Gregor); Rozhodčí: Martin Pivoda a Michal Rada; Vyloučení: 2:0; Využití: 1:0; Po třetinách: 1:1, 4:0, 4:4

Do druhého utkání vstoupili hráči s mnohem lepší koncentrací i díky předchozí prohře 4:8 s tímto soupeřem. Zápas začaly oba celky poměrně opatrně. I tak se na první branku čekalo jen do druhé minuty, kdy se prosadil Vojta Koudelka. Tato trefa byla na delší dobu poslední, oba týmy si poctivě plnily defenzivní pokyny, výrazné zlepšení oproti úvodnímu zápasu ukázali hráči Shooters, kteří obstáli i při vysokém napadání vlastní rozehrávky soupeřem.

Do druhé části šli hráči s pokyny na větší pohyb před brankou Skurutů, což přineslo kýžený úspěch. Na brankáře týmu Skurut Hai šlo mnohem více střel, se kterými měl spoustu práce, ovšem tři střely, konkrétně dvě od Honzy Lehkého a jedna od Vojty Koudelky, skončily až v brance za jeho zády. Do přestávky se však stihli prosadit i hráči Skurut Hai, kteří dokázali využít standardní situaci u malého brankoviště.

Závěrečné dějství se neslo v podobném duchu, jako druhá část, poctivá obrana Shooters nedávala moc prostoru svému soupeři a občasnou střelu která prošla, pohodlně pokryl gólman Porwisz. Na jednu povedenou akci však byli všichni krátcí. Stav 4:2 vydržel až do 36. minuty, kdy se krátce po sobě prosadili Dominik Rous se Samem Zemanem a dodali tak potřebný klid do závěru zápasu. Poctivá obrana všem fungovala nadále a soupeře do žádné výraznější šance nepouštěla. Nepomohla jim k tomu ani závěrečná hra v šesti, ve které dal deifnitivní tečku za výsledkem Petr Rous, stejně tak, jako v první utkání.

Hráči Shooters tak udělali výrazný krok na cestě za úspěšnou sezónu a i díky zaváhání soupeřů se nyní vyhřívají na čele ligy s náskokem osmi bodů na druhé místo. Nicméně, pronásledovatelé mají ještě dva zápasy k dobru.

VSK VUT Skurut Hai Brno - SHOOTERS BETA 2:7

Branky: 27. Duchoň (Repko), 31. Novák (Ligas) - 2. Koudelka (Pittermann), 22. Lehký (Hlaváč), 22. Koudelka (Vaníček), 23. Lehký, 36. D. Rous (Oriniak), 36. Zeman (Lehký), 44. P. Rous (Porwisz); Rozhodčí: Tomáš Kašík a Michal Rada; Vyloučení: 0:0; Využití: 0:0; Po třetinách: 0:1, 1:3, 1:3