Zpět na úvodní stranu
22. 5. 2024

Shrnutí sezóny 23/24 z pohledu vedoucího týmu Ondřeje Spáčila

Vedoucí týmu shrnul sezónu v rozhovoru níže.

Jak sis představoval, že bude sezóna vypadat, když došlo ke spojení dvou samostatných celků/týmů?
V průběhu sezóny, když se objevila zpráva, že by holky mohly končit, kontaktoval jsem některé z nich, zda by měly zájem hrát za nás v další sezóně, no a nakonec z toho byla část jejich týmu, který chtěl pokračovat s hraním. Jak se později ukázalo, byla to ta správná cesta do další sezony. Strach jsem měl největší z toho, jak si holky sednou mezi sebou. Přeci jen na hřišti, když hrály proti sobě, to kolikrát jiskřilo. (smích) Ale po prvním společném tréninku v hale byl strach pryč.

Máš nějaký zápas ze sezóny, který tě stále těší? Kdy sis řekl, že to byl fakt suprový top strop zápas?
První zápas s BB C (Bulldogs Brno C - pozn. redakce), který jsme vyhráli 3:2 a jako první je dokázali za dvě sezóny porazit. Ten zápas měl všechno, holky hrály super dopředu, ale neskutečná byla hra dozadu. Ta obětavost, vyloženě skákaly do střel a co osobně se mi líbilo nejvíce, byla důrazná a tvrdá hra. V tom zápase si sedlo úplně všechno, holky tam taky vše nechaly a já viděl, že to je ten TÝM, který chci trénovat.

Máš taky zápas, kdy sis řekl, že by sis radši sbalil pět švestek a odešel? (smích)

To byl zápas se Znojmem v Blučině. Přehrály nás úplně ve všem a zaslouženě si odvezly z toho zápasu 3 body. Já tam osobně roztrhal tabulku a asi na 3 hodiny skončil s trénováním.

Vzpomeneš si na nějakou akci/zápas/situaci, která tě za sezonu nejvíc pobavila a pořád se nad ní směješ? Nějaký trapas v zápase, tréninku?

Tohle je těžká otázka. Ty moje jelita měly tolik situací, ať už v zápase nebo v tréninku, že je těžké něco z toho vytáhnout na veřejnost. A radši, co se stane na tréninku zůstane na tréninku. Někdy to bylo spíš jak varieté než trénink. (smích)

Dokážeš třemi výstižnými slovy popsat ženský tým, který v sezoně 2023/2024 reprezentoval barvy Shooters Beta?

Krev, pot a slzy.

Máš nějakou hráčku, které chceš fakt za sezonu 2023/2024 smeknout?

Každá si zaslouží poděkování a obdiv za to, co předvedly v sezoně. Holky jezdily na zápasy nemocné, zraněné a tím si zaslouží moje velké DÍKY.

Jak sis sezonu užil ty jakožto vedoucí týmu?

Já si to užil náramně, tahle sezona měla všechno. Infarkty, radost, smutek a kolikrát pro mě utrpení, viz žlučníkový záchvat cestou na zápasy byl TOP. Zaslouží si teď poděkování všichni, kdo se na té sezoně podíleli velkým i malým kouskem svého volného času. A musím poděkovat Ondrovi Porwiszovi, že mi dal volnou ruku k vedení tymu žen.

Jak se těšíš na letní přípravu s holkama?

Teď mám od holek detox a potom najedeme na letní ve velkém stylu. Bude hodně odlišná než loňská, tak uvidíme, co nám to dá do sezony.

Jak se těšíš do další sezony po boku Shooters Beta Lady´s a máš nějaké cíle/vize na sezonu 2024/2025?

No, těším se jako každý rok, nakoupím zásoby Lexaurinu a hurá do akce (smích) (pozn. redakce - zde bychom rádo přijali spolupráci s výrobci Lexaurinu). Největší cíl bude skončit na konci sezony o minimálně stupínek výše a porazit holky z Uherského Brodu (pokud nám neutečou do vyšší ligy). A budeme se pokoušet tým nějak doplnit o další hráčky a posilnit tým.

Děkujeme za rozhovor :)
Taky díky a ještě jednou děkuji za celou sezónu a těším se na další.