Zpět na úvodní stranu
17. 6. 2023

Byla to dosud nejúspěšnější sezóna Shooters, hodnotí prezident klubu Ondřej Porwisz

Po úspěšné sezóně se již tým plně připravuje na tu nadcházející, ale přeci jen se ještě na chvíli vrátíme do té právě skončené. Na její hodnocení i na nějaké vyhlídky směrem do budoucna jsme se zeptali toho nejpovolanějšího, tedy prezidenta klubu Ondřeje Porwisze.

Jen 3 prohry, z toho jedna po nájezdech, ve 20 zápasech, první místo v tabulce a postup do regionální ligy. Souhlasíš, že Shooters mají za sebou dobrou sezonu? Dá se označit dokonce za dosud nejúspěšnější?
Ahoj všem :) K tady tomu tématu bylo vyřčeno již mnoho v pozdních hodinách v Radegastovně, tudíž to shrnu na Ano, byla to dosud nejúspěšnější sezóna Shooters a to nejen v mužích, ale ženy měly také famózní sezónu a co si budem, i Béčko překonalo svoje maximum. Takže za celý klub je jednoznačná odpověď ano.

Mohl bys zmínit jednu pozitivní a jednu negativní věc na hře týmu, která se ti líbila/nelíbila?
Jedna negativní věc, kterou je neustále řeším je známá a nemusí se dále rozebírat. S čím se stále pereme je udržení koncentrace celý zápas. Naštěstí to soupeři téměř ve všech případech nedokázali využít, aby nás připravili o body.

Velmi pozitivně hodnotím výkon nového kapitána týmu. Asi není tajemstvím, že jsem Péťu Rouse bral jako produkt teplákové lobby, nicméně o to víc mě překvapila odpovědnost a odhodlanost dovést tým k úspěchu. Počítám, že tímto pozitivním komentářem mu dávám černého “Petra” a snižuji mu šance na znovuzvolení, pokud do toho zase půjde :D

Během 3 sezon (pokud nepočítáme zrušenou 20/21) se týmu povedlo postoupit dvakrát. Byl to cíl od začátku takhle rychle postoupit do nejvyšší regionální soutěže?
Při založení padly nějaké cíle a doba, kdy bychom je chtěli dosáhnout. Pro někoho střízlivé, pro někoho odvážné. Musím, ale říct, že vše jde podle plánu, který jsme tehdy při třetím pivu narýsovali a zároveň, že tehdy stanovený cíl je ještě před námi.

V ženské extralize pozorujeme časté odstupy, protože týmy nemají kompletní mládežnickou strukturu. Od příští sezony bude platit podmínka jednoho týmu i pro Shooters v regionální lize. Podaří se jí splnit a bude tak tým startovat ve vyšší lize?
Na založení mládežnického týmu se v tuto chvíli pracuje a ač toto pravidlo vidím jako nesmyslné a přidělalo nám to hodně práce, tak představa, že “univerzitní” klub má svou mládežnickou složku, je opravdu neuvěřitelná. Myslím si, že až v září nastoupí parta malých bombarďáků na hřiště ve zlato černých dresech, tak to bude obrovský krok pro celý klub.

Když už mluvíme o ženách, musíme zmínit i jejich sezónu, ve které skončily na 3. místě. I pro ně to byla velmi úspěšná sezona, co přineslo úspěch u nich?
Asi nejsem kompetentní osoba, který by dokázala popsat cestu k letošnímu úspěchu, ale když si vzpomenu na ten tým co byl na začátku a tým co je teď, tak je to obrovský posun a myslím si, že se tam na tom podílel každý. Ze zápasů co jsem měl štěstí vidět, mě fascinuje bojovnost celého týmu a neustálá chuť nenechat soupeřkám ani kousek hřiště. Je radost koukat na jejich zápasy. A jako řadový sněhulák (golman) musím samozřejmně vyzdvihnout výkon Péti Kaiserové.

Můžeme očekávat nové tváře ve všech dospělých týmech pro novou sezónu?
Dokud se neotevře přestupové období, tak jsou to vše jen spekulace. Až přijde správný čas, naše oddělení pro komunikaci s veřejností (já) vydá tiskovou zprávu.

Chystají se nějaké novinky pro následující sezónu týmů Shooters v rámci třeba prezentace navenek či prostředí pro hráče?
Krev, pot, dřina a odříkání. Myslím, že to je bohatá nabídka a důvod proč se hráčům u nás tak líbí :D

Už se ví, kam budou moci fanoušci přijít na pořádané zápasy klubu? V minulých sezónách byla pokaždé jiná domácí hala…
Vše záleží na losu. Letos bude vůle nás umístit zpět do Brna, ale vzhledem k tomu, jaký je nedostatek hal, se to nemusí povést.

Osobnější:

Stal ses i členem výkonného výboru JMK. Můžeme očekávat, že Shooters Beta budou nyní dostávat větší dotace, podobně jako v tenise, kde třetinu všech dotací dostává jeden pražský spolek, jehož ředitel je také členem výkonného výboru tenisového svazu? :)))
Přesně to je ten záměr. Shooters Beta je již známé dotační zvíře v brněnských vodách. Pokud to lze přirovnat ke konkrétnímu živočichovi, tak jsme takový dotační lenochod.

Po sezoně sis rozšířil trenérskou licenci. Můžeme tě očekávat zpět na lavičce jako v sezóně 21/22 místo Edy? :))
Rozhodně!



Ne :D

Tým již zahájil letní přípravu, zatímco ty jsi ji sledoval z Turecka. Je to záměr, abys zjistil náročnost a případně si tak nechal prostor na ukončení hráčské kariéry? :))
Na otázku odpovídám, již s týdenní zkušeností z LP. Zatím hezké rozběhání, ale kdy to opravdu začne Edo?

Pozn. redakce: Rozhovor byl pořízen po druhém týdnu letní přípravy. Aktuálně má tým za sebou týdny 4, Porwi se však dosud znovu neukázal.