Zpět na úvodní stranu
11. 4. 2023

Velikonoční charitativní turnaj byl úspěšný nejen pro Shooters

Na již tradičním velikonočním turnaji SB Easter Tournament, pořádaný našim klubem, nemohl samozřejmě chybět ani náš tým. Přátelskou atmosféru si nenechalo ujít několik hráčů A i B týmu, dokonce se přidali i hráči, kteří dres Shooters oblékali ještě v loňské ligové sezoně. Další pak oblékli dresy jiných týmů.

Z prvního týmu Bety se ukázali David Germ, Jan Lehký, Tomáš Vaculík a Samuel Zeman, z druhého pak Roman Hypský a David Bureš, z bývalých hráčů se přidali Pavel Hloušek a Filip Ženožička. Tým ještě doplnil Petr Hort. Po prvním zápase se k týmu ještě připojil Vojta Koudelka a protože v týmu Black Snipers bylo málo hráčů, rozhodl se tento tým doplnit David Bureš.

V základní skupině dokázali Shooters uhrát 7 bodů, což stačilo “jen” na čtvrté, tedy poslední postupové místo do play-off. Na úvod přišla výhra nad Black Snipers, následoval nerozhodný výsledek se Sokolem Třebíč, po kterém přišly na řadu prohry se Saleskem a s týmem B.E.R.M.U.D.A. Závěrečný zápas ve skupině s FBK Mustang tak rozhodoval o posledním postupovém místě, které pro sebe uzmuli právě hráči Shooters.

Ve čtvrtfinále tak na tým čekali “Vidláci”, kteří ve své skupině neprohráli ani zápas. Shooters ale předvedli fantastický týmový výkon a po jasné výhře 5:0 mohli vyhlížet soupeře do semifinále. Tam se proti nim postavil tým “Tvoje Máma”, tedy loňští vítězové. Ti už byli nad síly Shooters a po prohře 2:9 tak zbýval pouze duel o třetí příčku, ve kterém se střetli opět s týmem B.E.R.M.U.D.A.

O speciální motivaci do tohoto zápasu měl postaráno Tomáš Vaculík. Ze Barmudu totiž hrál Zdeněk Studený, který “Vácu” pravidelně dopravuje na tréninky. V první polovině utkání branka nepadla, proto se Vaculík rozhodl tým motivovat. “Hoši, tohle nemůžeme prohrát, jinak to budu poslouchat pořád v autě, až mě Studna poveze na trenál do Kuřimi. A vlastně Germi taky.” Po těchto slovech se tým ještě více semknul a bojoval o každý míček. To přineslo své ovoce a přibližně v polovině druhého poločasu se podařilo vstřelit první branku Vojtovi Koudelkovi. Soupeř to poté zkoušel i bez brankáře, ale bez úspěchu a tak po gólu do prázdné z hole Pavla Hlouška bylo jasné, že bronzové medaile velikonočního turnaje poputují na krk právě hráčům z pořádajícího oddílu

Ač je třetí místo skvělý výsledek, není to ta hlavní náplň velikonočního turnaje. I letos se organizátoři Ondra Porwisz, Ondra David a Tom Palko rozhodli podpořit jeden z projektů nadace Dnes Pomáhám. Veškerý zisk ze startovného a občerstvení na “Broxiho Baru” putoval na konto malé Míši, které byl diagnostikován vzácný Wiackerův syndrom. Během celého dne měli účastníci turnaje možnost přispět i přímo přes QR kód nebo se i s malou Míšou seznámit osobně, jelikož na chvíli zavítala na turnaj spolu s rodiči. A jakou částku dali účastníci turnaje dohromady? Celkem na konto poputuje neuvěřitelných 48 772 korun! Opět se tak podařilo navýšit příspěvek oproti loňskému ročníku. Za to určitě patří velké poděkování všem účastníkům, že si rádi zahrají hru s děrovaným míčkem i během Velikonoc a přispějí tak na dobrou věc.

Příběh malé Míši si můžete podrobněji přečíst a i přispět zde, případně se podívat na další příběhy, které nadace Dnes Pomáhám zaštiťuje. Do dalšího článku si připravíme rozhovor s organizátory o turnaji, jak vlastně celá myšlenka vznikla, jaké jsou přípravy či jaké plány zamýšlí pro budoucí ročníky.